Dorada la cuptor cu legume

de papabundetot in Peste, 18 Ian 2015 | 4985 vizualizari

 

Asa mi se facuse dor de un peste….dar cum mie nu imi place pestele prajit in 2 l ulei si cu malai,am ales sa il fac la cuptor,cu legume si cu o garnitura delicioasa de dovlecei umpluti cu galbiori si fenel.A iesit tare bun si cred ca repet cat de curand experienta :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 4 buc dorada
  • 8 felii lamaie
  • 8 felii unt fenel proaspat
  • 4 frunze salvie
  • sos de soia
  • Pentru garnitura:
  • 1 dovlecel
  • 50 gr galbiori deshidratati
  • 1/4 fenel proaspat
  • 1 catel de usturoi
  • 3-4 rosii uscate+ulei de la rosii
  • unt,
  • sare,
  • boia iute afumata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor cu legume:

Am curatat bine pestii si le-am taiat capetele,apoi am luat o tava mare,am tapetat-o cu hartie de copt, inmuiata in apa rece,am asezat pe ea 8 felii de lamaie,2 cate 2,pe lamaie am asezat pestii.In fiecare peste am introdus cate o frunza de salvie si o feliuta subtire de unt,la fel pe lamaie inainte de a aseza pestii am pus cate o feliuta subtire de unt,am stropit pestii cu sos de soia si apoi i-am bagat in cuptorul bine incins,unde au stat pana s-au gatit complet.

Garnitura: Galbiorii i-am pus in apa clocotita si apoi 30 min in apa rece pentru a se rehidrata,conform indicatiilor de pe ambalaj,am tocat fenelul marunt,usturoiul si rosiile la fel,apoi le-am calit in putin unt amestecat cu uleiul de la rosiile uscate.Am adaugat mai apoi si galbiorii tocati marunt,sare,boia iute afumata si am lasat la foc pana cand s-au gatit.

Dovlecelul l-am taiat pe lung in felii subtiri cu razatoarea mandolina si am pus feliile la gratar sa se inmoaie putin si sa prinda si o culoare frumoasa.

Apoi pe fiecare felie de dovlecel am pus cate o lingurita de galbiori cu rosii si fenel,am rulat apoi felia de dovlecel si asta a fost garnitura pestelui nostru.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somn la cuptor