Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Asa mi se facuse dor de un peste….dar cum mie nu imi place pestele prajit in 2 l ulei si cu malai,am ales sa il fac la cuptor,cu legume si cu o garnitura delicioasa de dovlecei umpluti cu galbiori si fenel.A iesit tare bun si cred ca repet cat de curand experienta :)
Am curatat bine pestii si le-am taiat capetele,apoi am luat o tava mare,am tapetat-o cu hartie de copt, inmuiata in apa rece,am asezat pe ea 8 felii de lamaie,2 cate 2,pe lamaie am asezat pestii.In fiecare peste am introdus cate o frunza de salvie si o feliuta subtire de unt,la fel pe lamaie inainte de a aseza pestii am pus cate o feliuta subtire de unt,am stropit pestii cu sos de soia si apoi i-am bagat in cuptorul bine incins,unde au stat pana s-au gatit complet.
Garnitura: Galbiorii i-am pus in apa clocotita si apoi 30 min in apa rece pentru a se rehidrata,conform indicatiilor de pe ambalaj,am tocat fenelul marunt,usturoiul si rosiile la fel,apoi le-am calit in putin unt amestecat cu uleiul de la rosiile uscate.Am adaugat mai apoi si galbiorii tocati marunt,sare,boia iute afumata si am lasat la foc pana cand s-au gatit.
Dovlecelul l-am taiat pe lung in felii subtiri cu razatoarea mandolina si am pus feliile la gratar sa se inmoaie putin si sa prinda si o culoare frumoasa.
Apoi pe fiecare felie de dovlecel am pus cate o lingurita de galbiori cu rosii si fenel,am rulat apoi felia de dovlecel si asta a fost garnitura pestelui nostru.
Pofta mare!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult